Despre blog

Ce vrem să facem

1. Vom lansa o campanie cu scopul de a arăta că noi, cei împotriva maidanezilor, suntem multi şi că este anormal, rușinos şi inuman să existe câini pe stradă.

1.1. Vom face fluturași/afișe
1.1.1. Vom face poze cu acele afișe și le vom pune pe blog, ca să se vadă că existăm şi că nu stăm degeaba.

1.2. Vom face colaje de imagini şi filme despre câinii vagabonzi (pt youtube).
1.3. Vom căuta personalități publice care să ne susțină.

2. Vom contacta consilierii municipali şi le vom cere ca în cel mai scurt timp să strângă toţi câinii vagabonzi din spaţiile publice din Bucureşti. Sunt plătiţi din taxele noastre să găsească soluţii şi să răspundă pentru deciziile luate.
Noi le putem doar sugera să urmeze exemplul Braşovului şi Focşaniului, unde câinii sunt strânşi de pe stradă şi eutanasiaţi, dacă nu sunt adoptaţi.

Organizare

1. Vrem să adunăm cât mai mulți oameni care să facă ceva, nu doar să discute.
Daca vreţi să participaţi la organizare contactaţi-ne aici sau pe grupurile de discuţii Facebook sau yahoo: http://groups.yahoo.com/group/antimaidanezi/
Dacă vreţi doar să primiţi anunţuri atunci când avem o acţiune, înregistraţi-vă pe lista de email http://groups.yahoo.com/group/anunturi_anti_maidanezi

2. Ajută-ne dacă te pricepi la design, publicitate.

3. Avem nevoie de un purtător de cuvânt.

4. Vom încerca înfiinţarea unei asociaţii.

Ce nu facem

Noi nu suntem pentru otrăvirea câinilor sau pentru omorârea lor cu cruzime. Ne dorim doar găsirea unei soluții legale pentru strângerea lor de pe străzi.
Nu vrem să ne pierdem vremea în discuţii inutile.

Punctul nostru de vedere

România este singura țară din Europa unde vezi câini pe stradă, ca în lumea a 3-a.

Am dreptul să merg pe stradă, fără frica de a fi muşcat.
Am dreptul să respir aer curat, fără fecale de câine.
Am dreptul să nu fiu trezit din somn de concertele canine.
Am dreptul să alerg şi să merg cu bicicleta, fără a fi atacat de câini.
Am dreptul să-mi las copiii să se joace în părculețul din fața blocului, fară grija că un maidanez îi va ataca.
Am dreptul să ies la iarbă verde, civilizat, fară să fiu mârâit de câinii flămânzi.
Am dreptul să ies în parc cu animalul de companie, fără teama de a fi atacat.

Au murit copii sfâșiaţi de câini și noi nu am făcut nimic. E timpul să luăm atitudine.

Cerem primarului general al Bucureştiului şi consilierilor să urmeze exemplul municipiilor Braşov şi Focşani şi să strângă în cel mai scurt timp câinii fără stăpân de pe străzi şi din spaţiile publice.
Cerem ca orice câine să aibă un stăpân, care să fie răspunzător.

45 de răspunsuri la Despre blog

  1. Ai mult timp la dispozitie, nu? zice:

    Sa moara ma-ta! In asa hal te deranjeaza patrupezii astia ca iti ocupi timpul cu fluturasi, blog, colaje pe youtube, infiintare de asociatie, etc? Cred ca suferi (suferiti) de paranoia. Ia puneti voi mana si cautati niste finantari UE pentru a dezvolta un program prin care sa se construiasca adaposturi pt ei, s-ar crea niste locuri de munca (iti trebuie muncitori, ingrijitori, etc) si s-ar rezolva totul mult mai practic. Daca v-ar duce capul si ati fi asa de smecheri pe cat va credeti, ati aplea la un post de televiziune si ati face o emisiune din asta si ati castiga niste bani, vizibilitate, etc…
    Hai, spor la fluturasi acolo 😉

    • Varvara zice:

      Ar trebui intai adaposturi pt oamenii nevoiasi, batrani, orfani.Nu trebuie sa ne ocupam de javre cand sunt atatea alte probleme .Patrupedele sa dispara de pe strada.Am dreptul sa merg fara frica prin oras, la orice ora.Cine vrea sa aiba caini sa-i ia acasa, in curte, nu in scara blocului sau pe strada.

      • Ai mult timp la dispozitie, nu? zice:

        Ti-e frica sa iesi pe strada din cauza patrupezilor? Te pomenesti ca ai fost crescut/a cu ”fii cuminte, ca daca nu, vine ham-ham si te papa” si banuiesc ca asa iti/o sa iti cresti plozii: ”nu te apropia de ham-ham ca te mananca!” cum dracu’ de va mananca pe voi cainii, bai, frate? Am trecut si eu pe langa haite de caine si ma priveau in cel mai mare sictir, si eu pe ei la fel… Cred ca stati prost cu nervii si suferiti de paranoia.
        Si apropo de adaposturi, ti-ai dat cu stangu’-n dreptu’: EXACT! ”Nu trebuie sa ne ocupam de javre cand sunt atatea alte probleme”. Daca tot va fute grija asta si va mananca-n cur sa faceti tam-tam dar ”vezi Doamne, ar trebui intai adaposturi pt oamenii nevoiasi, batrani, orfani” puneti mana si faceti ceva in sensul ASTA!!! Dar vizibilitate prin intermediul TV n-o sa aveti nici la Pastele Cailor, pt ca nu sensibilizati pe nimeni. Sunt atatia iubitori de animale care ar fi miscati si care ar face rating unei televiziuni la care voi ati veni cu o propunere de emisiune in genul celor de pe Discovery: Animal Cops, S.O.S, etc.
        Da’ ce drecu’ ma, sa-i lichidam pe toti ca ne e frica de ei! Si dupa ei tiganii, si dupa ei ungurii si apoi evreii!!! Te bagi? Hai, facem fluturasi pentru asta??? Sau nu prea iti vine? Tiganii te cam iau la omor… Cainii, saracii, ce sa zica…

      • Audrey zice:

        Si tu poti lua atunci oamenii nevoiasi toti la tine daca asa este logica, nu? Atunci noi luam ciinii!
        De ce nu te muti pe o insula unde nu te deranjeaza nimeni si nimic? Atunci poti fi „civilizat”!

      • Roberto Mondocane zice:

        Ce facem cu javrele bipede care au creat aceasta problema,aruncind ciinii ca pe niste obiecte dispensbile pe strada? Daca iti iei un ciine,preiei si responsabilitatea.Sint vietati care depind de noi „oamenii”. Recompensa o cunosc doar cei care merita recunostinta unui ciine.”Sint doar ciini” dar sa nu uitam ca si noi sintem ONEORI „doar oameni”!!!

    • cris zice:

      TOTI CEI CARE DORESC EUTANASIEREA SA TRIMITA O CARTE POSTALA PE ADRESA CAMEREI DEPUTATILOR CU TEXTUL „VOTATI EUTANASIEREA”

    • Killbert zice:

      Ba tu esti cu capul…. unde construiesti ma desteptule adaposturi pentru 100.000 de caini. In gradina lu’ mata. O sa fac si fluturasi si tot ce e nevoie ca sa dispara cainii de pe strazi si inconstientii ca tine ar trebui sa se gandeasca ca maidanezii sunt totusi animale salbatice, nu domestice cum ai crede matale. S-au nascut pe strada, nu au dresaj, deci sunt ghidati de instincte…si sa te fereasca dracu sa te prinda noapte pe strada, singur, o haita de caini.!

      • Audrey zice:

        De ce esti atit de agresiv? Discutam aici civilizat sau nu? Sau sintem si noi numai fiare „nedresate”?
        De „cap” pot vorbii cei care au unul….
        Si noi oamenii sintem ghidati numai de instincte…cel putin unii. Ucidem tot ce ni se pare periculos pt. specia noastra. Unde raminde atunci superioritatea noastra fata de animale…?

      • Audrey zice:

        …si pe noi cu inima fata de vietati ne fereste un Dumnezeu daca exista, „celalalt” este cu ucigasii! Ai confundat ceva! ;0)

    • Cateaua zice:

      dezvoltam alergii de la fecale uscate si purtate de vant,vine vara n-o sa mai inchidem un ochi de latratul cainilor,ne umplem de paraziti de la caini (giardie,purici,capuse,etc),avem spectacol catelar pe strada cand se imperecheaza,vad copiii futareala catelara in public si voua va place sa va uitati la ei,daca le calci teritoriul si n-ai fost pe faza,esti mancat de viu

    • Cateaua zice:

      spitalele sunt pline de pacienti muscati,au fost copii mutilati sau ucisi de caini,autoritatile se fac ca ploua,ii doare-n cur,ei sunt protejati in jeepane si cu garzi de corp,nu au ocazia sa fie muscati de caini ca noi,chiar daca am masina gasesc rotile pisate de caini,sau cobor direct pe un rahat de caine,cand ies din bloc fac slalom printre rahati,de frica sa nu calc si sa aduc in casa,popor de paduchiosi snobi cu potaie in lesa,mari boieri sunteti cu cacatul in casa,unde e caine in casa pute,dar crescatorii de cainii nu mai simt mirosul,li s-a imprimat…puneti mana la agricultura sa produceti alimente nu excremente canine

  2. labus zice:

    Cat de curand maidanezii vor fi istorie. Iubitorii de animale au si ei dreptul la un oras curat fara fecale si urina de maidanezi. Cine face curatenie dupa maidanezi? Binenteles nimeni fiindca maidanezii vor disparea.
    Odata maidanezii disparuti nimeni nu le va simti lipsa.

  3. mirela zice:

    Buna ziua!
    Sunt administratorul grupului „antimaidanezi”, iar joi in urma publicarii acelui raspuns oficial din partea primariei, in care se sublinia lipsa de interes a autoritatilor in rezolvarea problemei cainilor maidanezi, site-ul antimaidanezi.yahoogroup.com a fost blocat, va dati seama la ce nivel se doreste perpetuarea acestei probleme, rog pe cel ce a postat link-ul cu
    acel document sa o mai faca o data, pt a putea publica acel document in presa. Am trimis un mail catre „yahoo”, sper sa aflu ce s-a intamplat.

  4. monica zice:

    Sa strangem semnaturi in toate orasele tarii pentru eutanasiere. Sa facem o asociatie adevarata pentru protejarea oamenilor de maidanezi.

  5. Audrey zice:

    Mi-ar fi rusine in locul vostru…

  6. maria zice:

    ce fel de oameni sunteti??? defapt nu sunteti….numai la rasa voastra va ganditi….sunteti de 1000 de ori mai prejos decat aceste animale….sa va fie rusine

  7. Audrey zice:

    Da, cruzimea unor oameni denota clar inferioritatea fata de animale. Decizii fara cap!

  8. Dan Doran zice:

    In orice tzara civilizata, ciinii salbatici sint ucisi, caci nu pot fi nici plasati, nici chinuiti in adaposturi in care ei sa se stinga lent (nu e nici posibil, economic), nici depozitati la zoo, si nici lasati liberi, caci devin niste ucigasi (ceea ce au si devenit). Acesti ciini ucid in fiecare noapte catzelusi (care ar putea fi educati si plasati), pisici, alte animale, ataca oameni, au mutilat si ucis oameni…
    Cei care fac propaganda pentru ei sint persoane bolnave psihic (fara gluma) si nu are rost sa te superi pe ei sau sa discuti in contradictoriu cu ei. Sint bolnavi, amuzanti si imprevizibili, ca orice persoana cu retard: ei vad CIINI, acolo unde noi vedem PERICOL. Ei considera orice ciine un PRIETEN, pentru ca da din coada si se lasa mingiiat de ei, care au tot timpul liber ocupat de problemele lor canine. Uita ca un ciine este la origine un animal de paza, deci trebuie sa fie obligatoriu AGRESIV cu altii decit cei din familia stapinului, iar daca a crescut pe strada el este un animal salbatic, mai ales noaptea.
    Cititi pe site-ul http://www.partidul-ideal.ro prezentarea completa a problemei, pentru prima data in istoria ultimilor 20 de ani, in mai multe articole succesive. Si solutiile prezentate si analizate pe larg.Nu mai discutati in contradictoriu cu filomaidanezii, ci cu primarii si consilierii, caci pe ei ii platiti sa rezolve problemele, nu pe sarmanii obsedati care se prezinta drept reprezentanti ai …ciinilor !

  9. Audrey zice:

    @ Dan Doran:

    Apropo de fraza : „Cei care fac propaganda pentru ei sint persoane bolnave psihic (fara gluma)..”
    Si eu te intreb fara gluma: Stiai ca multi psihopatii au inceput prin chinul si ucisul animalelor? Respectul fata de celelalte vietati dispare. Se pierde compasiunea,specifica fiintei umane. Este cunoscut,ca multi cu un comportament agresiv,asocial si criminali au inceput prin a chinuii animale.
    Cit mai este la voi baricada de a decide cine din omenire moare si cine nu?
    Hai nu vrei sa-i iei imediat locul lui Hitler si sa faci curatenie totala? Si asta este un tic, stiai? :0)
    Probabil ca nu, pt. ca te ocupi cu uciderea celor slabi. Vor urma batrinii si copii!
    Si daca vorbesti de civilizatie, da-mi voie sa-ti scriu un citat al unui om cult – intradevar cult:

    „Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi judecate dupa felul in care isi trateaza animalele.” Mahatma Gandhi.

    Eu una tin sa-ti spun ca traiesc de 21 de ani intr-o tara intradevar civilizata, fara oameni ca voi si salvez cite animale pot, si le iau in tara asta civilizata, ca sa le salvez de fiare ca voi… Si sa nu-mi incepi cu eterna fraza a voastra: „Ia-i pe toti la tine!” ca ma seaca si este fara pic de minte!
    Deci, pe moment va p… contra vintului pt. tocmai din cauza tarilor civilizate legea eutanasierii a fost anulata! Ups!???! ;0)

    • Dan Doran zice:

      Iti voi raspunde cu o poveste adevarata: Sora mea, care este acum in SUA, a venit cu sotzul si fetele in Romania. Nefiind obisnuitzi sa vada atit de multzi ciini pe strazi, copiii mingiiau orice potatitza intilnita ibn cale, hranind (si sor-mea) toate javrele posibile. Mai demult, eu ii povestisem cum imi abandonasem ciinele (o catzea care incepuse sa manince pui) in Vaslui, ca sa n-o ucid. Argumentasem ca n-am ucis ciinele pentru ca ma pazise totusi foarte bine, si am abandonat-o ca s-o crutz. (La tzara ciinii care maninca pasari sint ucisi, fara mila). Sora mea voia atunci chiar sa ia un catzel in SUA, ca sa-i ofere o viatza mai buna, o potaie simpatica dibuita pe linga niste tomberoane, de care fetitzele se indragostisera. Intr-o discutzie cu sora mea pe tema maidanezilor, eu i-am spus ca vreau sa-i extermin, ca sint salbatici, si multzi dintre indivizii cu ciini isi lasa noaptea ciinii liberi ca sa nu-i mai deranjeze cu lartatul. Ea mi-a replicat ca ar fi trebuit sa fie strinsi totzi, cind se mai putea. I-am zis ca sint foarte multzi „iubitori” care pur si simplu urasc ciinii, ii chinuie, iar o gramada de imbecili cer …castrarea si abandonarea maidanezilor pe strazi. „Asta-i un act de cruzime! ” zic eu. „Tu vorbesti -m-a admonestat sora mea- tu, care tzi-ai abandonat ciinele la oras!” I-am reamintit atunci ca aveam de ales: fie o duceam la oras, fie o omoram, caci daca n-o faceam eu, ar fi facut-o vecinii, si intr-un mod cit se poate de barbar.
      Stii care a fost replica surorii mele, cea care hranea si mingiia toate javrele din Braila ?Iat-o: „- TREBUIA S-O OMORI! Nu s-o lasi sa se chinuie in strada !” .

      • Audrey zice:

        Vezi? Tu est unul din acei oameni care ar trebui pedepsiti! Tu esti unul din acei „oameni” care sint de vina ca ii plin pe strazi de ciini! Daca tu ai avut ciine si ti-a fost de folos l-ai tinut, cind nu ti-a mai fost de folos l-ai aruncat ca un gunoi. Alternativele pe care le-ai dat nu sint alternative! Daca iti asumi responsabilitatea fata de o vietate, nu o arunci sau omori la greseli! Sau asa faci si cu copii tai? Ca este ciine, pisica, gaina sau copil TU ESTI RESPONSABIL pina la moartea vietatii. Si la moarte ma refer nu omorit de mina ta! Deci prin exemplu dat ai aratat numai ca tu personal ai fost unul din cei care au produs problema maidanezilor pe strada! Mi-ar fi rusine!
        Asta este „logica” voastra… Arunca-i pe strada ca sa nu-i omori tu, dar striga tare ca altii trebuie sa-i omoare in locul tau ca asa-i corect!
        Te-ai uitat in ochii ciinelui tau pe care l-ai abandonat…? Crezi ca a inteles ca a gresit si a inteles de ce l-ai abandonat? Si ai fi putut sa-l omori dupa s-a uitat in ochii tai? Daca raspunsul iti este da m-ar pune pe ginduri….

      • Audrey zice:

        Dar oricum cite argumente voi avea, ce inseamna respect sau empatie fata de vietati oricum nu va pot explica nici daca traiesc 100 de ani…

      • Dan Doran zice:

        Ai dreptate, dar numai partzial. Tu consideri un ciine un soi de fiintza egala cu omul, si crezi ca stapinul unui ciine trebuie sa-l tzina in spate pina la extictzia naturala. Dar omul nu tzine animale doar de dragul lor, ci pentru un scop anume. Un cal este o vita de povara, nu un bibelou, si cind nu mai este de folos este ucis. Voi consideratzi ca orice ciine INTZELEGE de ce il abandonezi, dar nu este asa. Animalele nu se tem de moarte, caci nu stiu ca vor muri, ca omul. Ele se tem de suferintza, pe care o cunosc si o intzeleg, si daca i-ai da unui ciine sa aleaga intre a fi castrat si abandonat pe strada sa se stinga lent si in chinuri, -si a fi ucis cu o ranga de un hingher beat, itzi spun sigur ca va prefera a doua varianta. Ranga il ucide pe loc, chiar daca ii curge singe, pe cind mutilarea facuta de niste sadici ce vor sa se delecteze cu suferintza lui prelungita il face sa sufere foarte multa vreme si sa se stinga in chinuri groaznice.
        Ciinii mai au un drept, pe care „iubitorii” li-l refuza cu obstinatzie: DREPTUL DE A MURI CU DEMNITATE. Iar voi vretzi sa va delectatzi cu suferintza lor, sub masca iubirii fara limite. VOI uritzi ciinii, si va place sa-i chinuitzi, bagind spaima si-n oameni.

        Din fericire, in curind va aparea o serie de articole ce va trata in exclusivitate si total problema, si toate argumentele voastre imbecile si ridicole vor cadea, fara drept de apel.

  10. alina zice:

    ok. Ce se va intampla cu eutanasia nu stim inca. Dar tin sa iti precizez tie ,cel care vrei eutanasia ,ca ai 2 puncte slabe rau :
    1 )nu vor disparea fecalele de pe strada pentru ca toti oamenii sunt nesimtiti si nu strang dupa animalele lor de companie. Deci aici invinuiesc omul ,el este cel mai rau si josnic si puturos .
    2) Daca se va ajunge la eutanasie cine garanteaza ca vor fi eutanasiati si nu ucisi cu bata?
    Ai rezista sa vezi un caine omorat intr-un asemenea mod barbar? eu as muri cu hingheru de gat sa vad ca „aplica asa o eutanasie”.Si inca ceva ca un
    3+) daca nu vreti caini pe strada porpune tu sa se faca mai multe adaposturi ca noi voluntarii vom avea grija de ei si cu mancare si restul nu avem insa spatyiu unde sa ii tinem. Si sa ne mai lase sa intram si in adaposturile de stat ca prea se ascund.

    si o ultima sugestie :Daca se aplica eutanasia si in 2 ani nu am scapat de caini Atunci pe voi va linsam fara discutii.pa

  11. Dan Doran zice:

    La un numar asa de mare de maidanezi, „euthanasia”este fizic imposibila, necesitind sume enorme. Eu zic: asomare cu curent electric, metoda ieftina si nedureroasa, care s-a aplicat in SUA, atunci cind numarul maidanezilor depasise orice limita, ca la noi.
    -Fecalele ma supara mai putzin, desi fecalele ciinilor cu stapin de obicei au mai putzini microbi, caci acestia maninca mai sanatos, nu de prin gunoaie.
    -Faza cu spatziul ce lipseste nu tzine: VOI sintetzi cei care i-atzi eliberat pe maidanezii prinsi de hingheri de fiecare data, si nu-i putetzi tzine oricum in „inchisoare” caci e mult mai barbar sa tzii inchise niste animale sa te delectezi cu suferintza lor (maidanezii iubesc cumplit libertatea), iar mincarea nu putetzi sa o asiguratzi, caci trebuie hranitzi bine de doua ori pe zi, cu mincare preparata, care e altceva decit ceea ce maninca ei din gunoaie, si costa enorm pe cap de ciine. O sa le datzi drumul ca de fiecare data si putzin o sa va pese de carnagiile pe care le comit! VOI nu va putetzi ocupa cde aceasta problema.
    Altfel, dupa ce este exterminat imensul numar de ciini salbatici si vagabonzi existent la ora actuala, -abea atunci se pot aplica solutzii precum cele propuse de voi.

  12. Dan Doran zice:

    Strainii care vorbesc despre maidanezii din Romania sint indusi in eroare de obsedatzii romani, care nu spun ca de fapt este vorba despre un numar imens de HAITE de ciini salbaticitzi, ci cred ca e vorba doar de ciini abandonatzi, si de aceea se implica -cit pot- in salvarea acestora. Orice iubitor veritabil de ciini STIE ca adunatzi in haite, chiar si cei mai slabi catzei devin fiare, si acest lucru trebuie evitat, iar cind se intimpla, daca tehnic nu este posibil, aceste haite trebuie eliminate cit mai urgent. Ciinii sint lashi, si nu ataca niciodata grupuri de oameni, chiar si atunci cind sint adunatzi in haite, si de aceea numarul atacurilor pare sa fie mic. Dar ia spunetzi-le strainilor care se preocupa de soarta maidanezilor din Romania -ca in fiecare zi, numai in Bucuresti, sint muscatzi de HAITE intregi cam cincizeci de oameni, -si vetzi vedea ca atitudinea lor se va schiimba.
    Si ca sa revin la solutzia propusa de filomaidanezi, cu cazarea perpetua in adaposturi, o sa va prezint o problema: Sa zicem ca totzi cei o suta de mii de ciini salbatici si neplasabili ai Bucurestiului ar fi cazatzi in adaposturi intretzinute de voluntari. Stitzi cita apa bea, vara, un ciine, pe zi ? Cam trei litri. Deci, la o suta de mii de animale trebuie TREI SUTE DE MII DE LITRI DE APA PE ZI (!!!), adica trei sute de tone ! Si asta numai pentru baut, dar mai este si mincarea, deparazitarea noilor venitzi si cea periodica, plus apa pentru nevoile personalului! Chiar si numai la trei sute de metri cubi zilnic, intr-o luna va trebuie vreo noua mii de metri cubi de apa, pe care regia de profil nu v-o da pe gratis! Chiar si daca atzi lua-o la jumatate de pretz, e o suma ce depaseste orice posibilitate, chiar si pentru unii ca Becali, Tiriac ,sau Frank Timis .
    Iar hrana, pe luna va va costa douazeci de milioane noi pe luna, deci doua sute de miliarde vechi ! Dar mai este si curentul electric, plata personalului, (nu vetzi gasi voluntari in orice zi),tratamente, etc…
    Sintetzi nebuni, si e tragic asta, caci facetzi sa sufere o gramada de oameni, iar cu solutziile voastre hilare va batetzi joc si de ciini .

    • mamma zice:

      In Romania spitalele nu au bani de medicamente si „iubitorii” de maidanezi mor de focul maidanezilor. Sint copii si batrini care nu au ce minca, sint copii omoriti sau mutilati de maidanezi. Ce suflet aveti voi, „iubitori” de maidanezi sa nu va intereseze de toti copiii si oamenii muscati de javrele de pe strazi ?
      Va bateti ptr. maidanezi iar de Paste mincati miel. Sa va fie rusine !!!!
      Dan Doran va multumesc pentru tot ce faceti.

  13. Dan Doran zice:

    Daca pina acum nu s-au gasit si aplicat solutzii rapide si reale in aceasta problema, asta este si pentru ca de fapt nici antimaidanezii nu au oferit o analiza serioasa a fenomenului, ci s-a propus doar solutzia exterminarii fara a se argumenta de ce este necesara.

  14. Audrey zice:

    Majoritatea strainilor care vorbesc de maidanezi, stiu exact despre ce vorbesc, pt. ca nu se implica numai din departare, ci sint si de fata locului si cunosc situatia ! Aici nu vorbim de dobitoci din strainatate care sint inconstienti, aici vorbim de oameni cu scaunul la cap care in deosebire de voi – au o inima care bate si sint civilizati !
    Strainii cunosc si cazurile in care oamenii sint muscati, asta cunosc si iubitorii de animale, dar voi sinteti constienti de la cine porneste aceasta problema si cine trebuie pedepsiti ? Daca aveti ceva in cap, va dati seama ca voi oamenii va descotorositi de ciini cind nu mai sint dulci, nu mai functioneaza, nu va mai sint de ajutor si saracele animale bineinteles ca vor sa traiasca ! Nesimtire nu ? Si daca se string in haite si ataca de foame sau ca sint chinuite de bestii umane, tot noi oamenii ne ofticam si miram ? « Haitele de ciini salbaticiti » de unde vin ? Din paduri ?
    Fact este ca cine vorbeste asa usor de « eliminat » are un gol mare in cap pt. ca nu-l duce mintea la mai mult, suflet….sa nu mai vorbim si este necivilizat si necapabil de a gasi rational o solutie. Si de fapt, daca stam pe ginduri cit sinteti voi de egoisti si fara sens, de ce nu va elimina pe voi cineva ?
    Sincer sa fiu pt. voi mi-ar parea rau de atita apa pe care o folositi – pt. baut, pt. spalat – risipa pura, de aerul pe care il poluati, de existenta voastra fara de folos cu care infectati pamintul !
    Haide nu vreti sa decideti si pina la ce virsta au batrinii voie sa bea apa ca sa nu o risipeasca ? Sau pina cind au voie sa coste statul bani cu pensiile lor, sau ce clasa de om are drepturi la viata ?!
    Cine va credeti voi ? Si prin ce calitati va credeti voi in pozitia de a decide peste viata sau moarte ? Traim legea junglei ? Poate mai sinteti obisnuiti ca in Romania sa fie asa, dar treziti-va, si in Romania s-au schimbat vremurile, exista legi, exista oameni civilizati, exista oameni cu scaunul la cap, chiar daca pe voi nu va pot numi asa.
    Sinteti priviti din afara tarii cu mult dispret si nu credeti ca sinteti voi importanti prin faptul ca scoateti asa idiotenii din voi !

    • UFO zice:

      „clubari” frustrati de societate care traiesc pe spinarea parintilor.

    • mamma zice:

      Toti strainii cu care vorbesc nu mai vin in Romania din cauza maidanezilor.
      Locuiesc in vest si toti cu care am vorbit mi-au zis ca Romania e o tara frumoasa dar nu se mai intorc din cauza maidanezilor.

  15. Dan Doran zice:

    Audrey,draga, m-am saturat de prostiile pe care le tot lansatzi cu inconstientza de atitzia ani. Ciinii din orase provin de la institutziile care zic ca ar avea ciini de paza, dar care sint de fapt ciini salbatici, ce ies noaptea si formeaza haite, si se imnultzesc fara limite. Am vazut chiar eu, numai in Barlad si Vaslui, in ultimul an asemenea haite de „ciini de paza” ce hoinareau libere noptzile si faceau nuntzi ciinesti intr-o veselie. Catzeii ce se nasc in incinta acelor institutzii sint abandonatzi de „iubitorii” obsedatzi in alte zone ale orasului, cind devin prea mari, si -daca scapa din coltzii dulailor care-i sfishie oricit de repede pot si-i maninca- devin la rindul lor ciini salbatici, fara nici un fel de dresaj. Normal ca mai apoi nu-i mai vrea nimeni, caci nu pot fi folositzi ptr paza, macar.
    Daca ar fi adaposturi ptr asemenea catzei, care ar putea mai apoi sa fie adoptatzi (pina si eu sint in cautarea de doi catzei dresatzi -educatzi minimal- ptr paza!), acesti catzei ar avea o soarta mai buna, si si-ar gasi un rost. Dar asta nu se poate, ptr ca niste obsedatzi cu mintzile dispersate zbiara clamind prezentza dulailor fioroshi pe strazi, si nu se sinchisersc de numarul imens de catzei ucisi de aceste fiare. Cred ca au dreptate cei care spun ca sintetzi zoofili si va imperecheatzi cu ciinii, caci altfel atzi protesta fatza de prezentza ciinilor adultzi si atzi incerca sa protejatzi catzelushii. Diferentza dintre un ciine adult si un pui e doar ca acesta din urma nu e activ sexual, si nu va poate satisface.
    Altfel nu intzeleg: catzelushii nu au dreptul la viatza ? Dar pisicile ? Dar iepurii, pe care javrele ii vineaza la greu ? Au disparut aproape iepurii salbatici, de cind potai vagaboande ii decimeaza fara mila !
    Putzini ciini sint intr-adevar ciini abandonatzi de stapini, si de obicei acestia sint abandonatzi din motive foarte intemeiate, in primul rind atunci cind se invatza sa manince pasari. Un asemenea ciine, la tzara e condamnat la moarte fara drept de apel, iar daca stapinul il duce la oras, fiind un numar imens de ciini salbatici, nu se poate nimeni ocupa de plasarea lui.
    NU traim in jungla, ai dreptate, deci animalele fioroase si periculoase trebuie stirpite fara mila. Asa cum facem cu sobolanii, tzintzarii,, capusele, serpii sau altele.
    Tu ,cea ce scrii sub pseudonimul „AUDREY” nu esti straina, nu stai in strainatate, si nu esti altceva decit o obsedata din Romania ce cautzi sa scotzi profit din castrarea ciinilor, caci stim bine ca pentru fiecare dulau dus de voi la castrare ,veterinarii ce au contracte cu primaria va dau un procent de loc mic. Asa ca lasa ratza, ca macane !

  16. Audrey zice:

    Mai da destept esti! M-ai prins! Scriu sub pseudonim si traiesc in Romania! Atit de mic iti este orizontul incit tu si crezi tot ce spui!
    In primul rind, eu nu apartin de acei lasi care trebuie sa se ascunda cind isi spun parerea, nici nu trebuie sa ascund de unde provin si unde traiesc. Eu personal am scos din cacatul de Romanie o gramada de animale, mici si mari, dar „fioroase” nu am intilnit! Le-am dat aici unde traiesc sa aibe o casa buna la oameni civilizati care nu scot numai porumbei din gura lor si stiu toate mai bine. Si desteptule cu aici unde traiesc, ma refer la Aachen/Germania daca iti spune ceva in orizontul tau minuscul, si asta de 21 de ani. Si nu am plecat si am intors tarii spatele, ma ocup de ce imi este important, aici si in Romania! Si nu numai de animale nevoiase ci si de oameni! Imagineaza-ti!
    Dar cu voi oricum nu are rost sa discuti, numai imi pierd timpul ca sinteti prea retardati sa intelegeti ceva in viata! Planuiti voi ce vreti aici, cit timp sinteti in Europa nu veti face voi ce vreti! Avem noi toti mina pe voi! Si va veni timpul cind veti primi voi pedepsele potrivite!
    „Institutiile de paza….”
    La urma te intreb serios, dupe ceea ce debitezi aici….crezi ca tu ai un „rost” in viata sau sa ne scapam si de tine? Si tu maninci pasari si altele, sau esti vegetarian? Si la fel tu ai omori alte animale – ciinii. Tu chiar crezi ca tu ai dreptul garantat la viata?
    Chiar esti nostim! ;0)

  17. Audrey zice:

    ;0) Nu ai povestit chiar tu cum a reactionat chiar sora ta la parerea pe care o ai? Nu iti spune asta nimic? :0) Te detesta si ea…
    De ce nu mori tu in demnitate? Tu nu folosesti nimanui – deci ca bibelou nu te tinem!
    Vai si amar de tine…

  18. Dan Doran zice:

    Totusi, adresa si numele intreg nu ti le dai, iar „cacatul de Romanie” te condamna, fara drept de apel.
    Eu nu sint un tip care sa urasca animalele, ba trebuie sa-tzi spun ca atunci cind merg la coasa se aseaza fluturii pe mine ca sa bea apa. Si ador sopirlele, dar si puii de orice animal. Dar sint un tip realist: S-A AJUNS LA UN NIVEL MULT PREA MARE DE HAITE de ciini, un nivel ce nu poate fi nici stopat, si nici macar tzinut sub control, si tu trebuie sa stii ca, daca in Germania s-ar ajunge la situatzia ca zeci de mii de haite sa bintuie orasele si sa puna in pericol viatza oamenilor, acele haite ar fi vinate fara mila, si totzi obsedatzii care ar face sa se raspindeasca fenomenul ar ajunge la pirnaie sau la ospiciu.
    Nu esti din Germania, se vede dupa exprimare, si faza cu „Europa care are mina pe noi”… te arata cit esti de dusa cu capul. Probabil te-ai implicat in traficul cu ciini, si acum te dai drept mare iubitoare si binevoitoare.
    Voi, cei care in inconstientza voastra atzi crescut mereu numarul de ciini de pe strazi, vetzi fi trasi la raspundere pentru toate mutilarile, atacurile si crimele comise de acestia. Din nefericire, nu sintetzi responsabili dpdv juridic, asa ca ne pierdem vremea degeaba cu alde voi.
    Si nu m-am referit la institutzii de paza, ci la toate sediile mari de firme. AQUAVAS din Barlad, TITAN din Bucuresti, REPUBLICA tot de-acolo, Spitalul de Urgentza din Vaslui, Gara de Nord de la Buc.,marile autobaze din tzara, toate statziile CFR si autogarile,CRF-IMB din Braila, o gramada de combinate si uzine, INDEPENDENTZA din Sibiu, portul fluvial din Braila, TIMPURI NOI din Buc, caminele din Grozavesti, etc… TOATE aceste institutzii produc dulai pe banda rulanta, si nici un hingher nu se poate baga pe-acolo, si nici nu pot fi castratzi, ca sint ciini de… paza!!?!
    Raportat la procentul de ciini aflatzi pe strazi, ciinii institutziilor reprezinta cam 30-40% din componentzii haitelor nocturne. Dar voi atzi numarat doar ciinii fara stapin si adapost, insa probabil in fiecare noapte se aduna in haite cam150-200 de mii de ciini.
    Chiar daca atzi reusi sa-i stringetzi si sa-i ingrijitzi pe totzi ciinii din Bucuresti fara stapin, pe strazi, in fiecare noapte tot ar ramine citeva zeci de mii de dulai, necastratzi si deosebit de fiorosi, care ar reface septelul in doi-trei ani, prin noile generatzii de pui pe care voi nu atzi mai avea unde sa-i tzinetzi,. caci avetzi deja zeci de mii de ciini in custile voastre unde ei isi sfirsesc zilele in chinuri.
    Eu sint un om care nu vrea o Romanie de cacat, si exterminarea actualelor haite este absolut necesara, altfel nu se va rezolva niciodata situatzia.Observ ca nu ai argumente, si de aceea itzi dai arama pe fatza, ca si altzi obsedatzi. Cum „Audrey” nu e de fapt un nume, probabil nu vom afla niciodata cine esti.
    Eu insa am un nume, o adresa, si un program anticriza, intre ale carui puncte exista si acela cu lichidarea tuturor haitelor de maidanezi, cu armata. Altfel, ai dreptate, nu se poate face nimic.

    Dan Doran, jurnalist independent, Lalesti, Romania.

  19. Dan Doran zice:

    In ultima vreme, obsedatzii ciinilor vagabonzi au scos alta gaselnitza nesimtzita. Au inceput sa prinda ciini de la oras si ii duc si-i abandoneaza prin sate, argumentind prosteste ca acesti ciini provin de la sat si deci trebuie dusi tot acolo. In Puiesti-Vaslui, au fost abandonatzi pina acum vreo douazeci de asemenea patrupede.Marea majoritate au murit, dar tot mai sint vreo zece, care or sa sew adune in haita si vor incepe sa atace lumea si animalele din comuna. Iar nenorocitzii care i-au adus or sa faca tapaj daca primaria va aduna si lichida aceste javre, aduse de ei. De aceea, propun sa se ia masuri drastice, avind in vedere ca nesimtzirea si inconstientza obsedatzilor pune viatza unui numar sporit de oameni in pericol: cumparatzi otrava pentru sobolani (pliculetze ucrainene) si punetzi-le in mincarea preparata pentru dulai, si abandonatzi mincarea linga ghene. La tzara nu pot exista ciini liberi, deci mor doar cei care vagabondeaza, iar otrava e nedureroasa si sigura (doua-trei pliculetze la o momeala)
    Asa scapam de ei, altfel nu se mai poate. Si la oras putetzi proceda la fel.

  20. liv zice:

    Vrei civilizatie, pai incepe cu mancatul semintelor, aruncarea gunoaielor pe strazi, a peturilor, cu huliganismul fizic si verbal, cu urinatul pe strazi…mai ai mult pana la maidanezi….

Lasă un comentariu