Argumente

Eutanasierea nu este o soluţie -> Fals

S-a spus că eutanasierea nu a dat rezultate și că numărul câinilor nu s-a redus în urma acesteia. FALS. Eutanasierea parţială nu dă rezultate, deoarece, facând un simplu calcul, constatăm că dintr-o femelă și un mascul, lăsați să se inmulțească, se poate ajunge în 6 ani la 67.000 de exemplare. În schimb, eutanasierea tuturor câinilor, care nu pot fi adăpostiţi sau adoptaţi, va da rezultate imediate. Odată ce nu mai sunt câini pe stradă, controlul câinilor nou abandonați se va ușura considerabil, ei fiind ținuți în adăposturi atât timp cât prevede legea, iar în condițiile în care nu sunt adoptați, vor fi eutanasiați, așa cum se întâmplă în mai toate țările dezvoltate ale lumii. Numărul de câini şi pisici eutanasiate pe an în SUA este de 3-4 milioane, UK 10.000, Belgia 17.000, Canada 47.000.  sursa

Nu-i putem omorâ pentru că au şi ei suflet -> Fals

Milioane de animale sunt sacrificate pentru consum. Spre exemplu, porcii sunt la fel de inteligenţi ca şi câinii, iar în abatoarele din România sunt tăiați anual 11 milioane de porci. În ultimii ani, presa din România a prezentat doar 5 cazuri de oameni omorâţi de câinii fără stăpân, dar nu se știe câți alți semeni de-ai noștri au sfârșit in acest mod tragic.

Câinii comunitari au și ei drepturi -> Parțial adevărat

Da, dar drepturile lor se termină acolo unde încep drepturile noastre. Avem dreptul de a merge pe stradă fără teama de a fi muşcaţi, fără să respirăm fecalele lor, fără să ne infectăm cu paraziţii lor. Avem dreptul de a dormi în linişte şi nu în concertele lor.

Câinilor le este mai bine pe stradă -> Fals

Așa consideră reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor. Pe bune?!…Ăștia sigur se ocupă de protecția animalelor? Ai spune, mai degrabă, ca îi reprezintă pe cei care le detestă. Este ca și cum le-ai da drumul copiilor tăi pe stradă, spunându-le că așa le este mai bine. Mai bine pentru cine? N-ar fi rău ca acei domni, doamne și domnișoare, proclamați cu multă emfază apărători ai drepturilor animalelor să-și reducă pretențiile de ong-iști și să pornească în căutarea rațiunii și a bunului simț, strângându-și în primul rând protejații de pe străzi și stabilind o data pentru totdeauna o diferențiere clară între specia umană și cea a patrupedelor.

Câinii nu sunt agresivi dacă le vorbeşti frumos -> Fals

Sunt mulți cărora le plac animalele, dar dacă ai de ales între un câine de pe stradă, care te agasează cu prezența lui într-un spațiu public, destinat exclusiv oamenilor și siguranța personală, garantată prin lege, nici nu se mai pune problema ce alegi. Deci, vrăjeala pe care încearcă ONG-urile s-o transmită și, mai rău, s-o impună, în legatură cu sentimentele unui câine fără stăpân, sună atât de strident, ca și acordurile unei muzici menite parca să distrugă urechea celui care o ascultă și nicidecum s-o încânte. Un câine crescut pe stradă este un câine „needucat”, care nu se va sfii să te muște, chiar dacă tu vei face eforturi, în cel mai calm mod cu putință, să îl convingi că nu are acest drept. Atâta timp cât străzile sunt populate de animale fără stăpân, tu nu te poți plimba liniștit, cu copilul de mână, fără teama că ți se poate întâmpla  în orice moment să fii agresat, iar dacă mergi pe bicicletă, poți fi atacat înainte ca tu să deschizi gura, având intenția de a-i vorbi frumos și respectuos acelui animal cu colții la vedere. La urma urmei, avem dreptul de a ne trăi viața fără frică şi fără obligația de a ne gudura pe lângă niște câini vagabonzi, doar pentru a ne lăsa în pace.

Daca vreţi să eutanasiaţi câinii sunteţi mai răi decât ei. Pe oamenii răi de ce nu îi eutanasiaţi?

Pentru că sunt oameni. Buni sau răi, sunt semeni de-ai voștri. Nici animalele nu-și atacă semenii. Dacă voi o faceti, sunteți mai răi decât o turmă de animale.

Sunt atâtea probleme în ţara asta, de câini nu mai puteţi voi? -> Fals

Cu abordarea asta, nu mai rezolvăm nicio problemă niciodată, iar problema maidanezilor a devenit stringentă.

Oamenii maltratează câinii, atunci este normal ca ei să-i muște pe oameni ->Fals

Noi nu pledăm pentru maltratarea animalelor şi nici nu dorim să ne răzbunăm pe ele. Violenţi sau nu, câinii trebuie să dispară de pe străzi, agresivitatea lor fiind doar una dintre probleme.

Nu e vina lor că sunt pe stradă, ci a oamenilor! -> Adevarat

Total de acord cu afirmaţia în sine, dar nu are nicio relevanţă a cui este vina, atâta timp cât acești câini continuă sa trăiască nestingheriți pe străzi, cu acordul autorităților și al asociațiilor de protecție a animalelor. Vinovația celor care i-au abandonat a încetat demult, în lipsa unei legi clare, care s-o stabilească.

Câinii atacă numai când intri pe teritoriul lor. Ei simt oamenii şi nu sunt agresivi cu cei buni la suflet. -> Fals

Câinii fără stăpân nu au ce căuta în spațiul locuit de oameni. Nu câinii decid cine este bun sau rău dintre noi. Ne trebuie o lege strictă, în ceea ce privește accesul animalelor în spațiile publice. Lucrul acesta ar trebui să-l înțeleagă și ONG-istii și să lase autoritățile să-și îndeplinească misiunea de a le asigura oamenilor toată protecția de care au nevoie.

Pe mine cum de nu m-au muşcat niciodată?

In aceeaşi logică am putea spune „Cum de n-am avut niciodată probleme cu vreun infractor?! Hai să-i eliberăm pe toţi”

Nu ne este de-ajuns că suntem de râsul lumii pentru alte considerente, ne mai trebuie și eticheta de criminali violenți -> Fals 

Suntem de râsul lumii pentru că nu suntem în stare să ne rezolvăm problemele. Câini abandonați există în mai toate țările lumii, dar bunul simț și respectul față de semeni i-au obligat să facă legi în favoarea oamenilor și nu în favoarea unor animale. În România câinii umblă în haite pe străzi și atacă oameni, iar în acest timp, unii, care iși spun ong-iști sau politicieni, consideră că acest lucru este cât se poate de normal. Mai mult decât atât, ei cer condiții optime de trai pentru patrupede, cand subnutriția în rândul copiilor noștri a atins cote alarmante. Probabil, drumul spre Africa este mai convenabil pentru cei care ne conduc, decât cel spre Europa. Atâta vreme cât atitudinea noastră nu va depași nivelul lumii a 3-a, nici atitudinea lumii civilizate față de noi nu se va schimba.

15 răspunsuri la Argumente

 1. Bogdan Ivanus zice:

  Foarte buna sectiunea, puneti ceva si despre lobiul retardat si gol de orice substanta rationala al ong-urilor internationale care fura trupuri din cimitire si plaseaza bombe in laboratoarele de cercetare de prin vest!

 2. Ai mult timp la dispozitie, nu? zice:

  Nu am suficient timp sa aduc contra-argumente la toate aberatiile de mai sus, dar, pe scurt… Violenta naste violenta, o sa va puneti ONG-urile in cap, va pierdeti timpul, actionati in directia gresita. Incercati sa priviti problema din alta perspectiva, exista si o alta rezolvare.

 3. Audrey zice:

  Foarte curios…am scris ieri aici ceva si am dat argumente si eu, contra eutanasierii. Si ce vad? S-a sters tot ce am scris… Curios nu? Discutii se poarta aici numai cu o singura parere, restul se sterg… :0) Si asa se poate „discuta”….

 4. Audrey zice:

  Sorry. Nu l-am vazut eu, de sters nu s-a sters! Mea culpa!

 5. Cristina zice:

  Presupunand ca sunt de actualitate parerile tale… Ma indoiesc ca te-ai razgandit intre timp.. Nu cred ca am loc sa iti raspund punctual la fiecare din paragrafele de mai sus.. Cat mai pe scurt: atat iubitorii de animale (cei care nu doar se intituleaza, ci si fac ceva in privinta lor), cat si cei indiferenti sau impotriva lor ar trebui sa realizeze ca au totusi un scop comun: disparitia (si fara ciomege in cap si alte metode de genul) animalelor fara stapan (zic animale pentru ca si pisicile reprezinta o problema, doar ca tu nu simti, ca ele nu te musca) de pe strazi. Cat priveste metodele… Exista orase din tara asta (DA asta!!) in care problema cainilor vagabonzi este ca si solutionata, prin sterilizari masive. Dar in Bucuresti cel putin, unde tot taranul vine ca e mai bine, unde se gasesc toate speciile de oameni posibile, e f. greu de realizat chiar si imputinarea lor.
  1. Nu exista interes… de pe urma cainilor bagati periodic in lagare (ca alea nu-s adaposturi) publice au foarte multe persoane (piramidal) foarte mult de castigat. Si automat, daca aia e sursa profitului lor, doar n-or fi prosti s-o elimine, nu?
  2. Cainii despre care vorbesti tu ca ar trebui eutanasiati, ar primi in cel mai bun caz cate o lopata/maciuca etc. in cap si ar fi lasati sa agonizeze. Pentru ca pe foaie scrie 200-250 lei sau cat dracu’ scrie ca e costul eutanasierii si maciuca in cap e gratis. Dar suntem oameni, nu?
  3.Presupunand prin absurd (FOARTE absurd) ca cineva chiar ar pune mana si ar face treaba… fie prin metoda sustinuta de tine, fie prin sterilizare, in cat timp crezi ca ar fi la locul lor toti cainii care…(ce crezi?) n-au aparut din senin, ci sunt rezultatul imperecherii cainilor abandonati de-a lungul anilor.. (tot de oameni, ca doar nu s-au abandonat singuri)?
  Nu m-am putut abtine sa postez pentru ca esti pana acum cea mai coerenta si inteligenta persoana careia am avut onoarea sa-i citesc parerile contrare cu privire la tema asta. De acord insa, nicicum nu pot fi..

  O seara frumoasa

 6. EU R E S zice:

  Sunt total de acord cu ce scrie in acest articol, insa de ceva vreme am inceput sa realizez cea mai mare problema in toata „chestia” asta cu cainii maidanezi, adaposturi si ong-uri : HINGHERII (sau cine ar trebui sa-i ia de pe strazi) par sa lucreze murdar. Aici ma refer la faptul ca ei nu doresc cu adevarat eradicarea completa a acestor caini, fiindca ar ramane fara loc de munca.

  Si uite asa, chiar daca treaba se face „ca la carte” … traim in Romania si din pacate vom avea mereu caini pe strazi

 7. imparaturosu zice:

  Sunt pentru eutanasiere insa sunt impotriva prostiei / mesajelor manipulatoare. Spui tu ca 2 caini ar putea ajunge in sase ani la 67.000. Asa o fi? Pai in cazul asta aia cateva zeci de mii de caini pe care deja ii aveam acu 6 ani cam la ce cifra ar fi trebuit sa fi fost acum? vreo jdemii de zilioane de caini, dupa logica ta. Hai sa nu mai manipulam cu cifre alarmante, da, cainii trebuie eutanasiat dar pt asta nu trebuie sa venim cu cifre inventate ci cred ca e nevoie de corectitudine si onestitate cand ne lansam intr-o argumentatie. Asa cum voua nu va place sa fiti muscati de caini nici noua nu ne place sa ni se insulte inteligenta.

 8. Leelo zice:

  Eu nu pot fi de acord cu eutanasierea in masa, fiindca stiu ca printre toti maidanezii sunt si caini buni care ar putea face viata mai frumoasa multor familii. Cu toate acestea, cainii trebuie dusi TOTI in adaposturi, iar oamenii sa ii adopte, nu sa-si cumpere potai pe care sa le abandoneze pe urma sau sa le lase libere sa creeze alti si alti pui pe care, din nou, ii lasa pe strazi. Din pacate, haitele de pe terenuri abandonate cu proprietar incert sunt numeroase si nimeni nu pare sa se ocupe de acelea, doar de unul, doi caini care isi fac veacul pe langa vreun bloc.

 9. claudia zice:

  Art. 22 din Constituție: „Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate”. =)))))))) la cum suna treaba asta…. si tu alegi sa o pui pe banner. in fiecare zi se incalca acestea, absolut peste tot, suna ca un banc fraza asta

 10. Datrh Rictus zice:

  Directorul ASPA atrage atenția că aproape jumătate din maidanezi sunt bolnavi de leptospiroză. „Este o boală extrem de gravă care se transmite la om, iar cei mai predispuși să o facă sunt copiii. Boala se ia prin contactul cu urina animalului bolnav. Copii se joacă cu mânuțele în nisipul pe care au urinat câinii infectați și se îmbolnăvesc. Dintr-un studiu făcut de cei de la Institutul Cantacuzino a reieșit că aproximativ 50 la sută dintre câinii străzii sunt bolnavi de leptospiroză”. Directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu Cercel, a declarat pentru Gândul că „leptosiroza canină este o boală infecțioasă care trece în organism prin piele. Este o boală transmisibilă, existând un risc potențial de îmbolnăvire, și netratată nu-i de joacă. Poate provoca sângerări sau insuficiență renală”, a explicat el.

 11. silvia zice:

  ei, hai, v-ati chinuit sa adunati cateva cazuri de oameni muscati de caini. Acum, ca sa fiti echilibrati, cautati si cazurile de caini omorati de oameni. Veti vedea ca este cel putin echilibrata balanta. probabil 1 om la cateva mii de animale. Asa ca nu va mai agitati, ca nu aveti nici o cauza de sustinut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s