România, tărâmul morții?… sau Germania?

„In faţa ambasadei noastre din Berlin s-a scandat afară din UE şi România, tărâmul morţii!”….”Zeci de persoane însoţite de câini au protestat pe străzile din Berlin, faţă de decizia parlamentarilor români de a eutanasia câinii fără stăpân. Ei cer boicotarea produselor româneşti şi a turismului de la noi!”…”Protestatarii au mărşăluit de la Parlament la ambasada României, unde au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere în memoria maidanezilor ucişi la noi în ţară”. Aceste ştiri, cu siguranţă, au stârnit indignarea acelor români, care sunt nevoiţi, zi de zi, să îndure teroarea haitelor de câini de pe străzile patriei. Cei care protestează acolo ştiu oare ce se întâmplă în România? Şi la ei câinii sunt lăsaţi în voia sorţii, având dreptul de a muşca şi omorâ pe cine vor ei, doar pentru că au suflet? Din curiozitate, am făcut un research pe internet și iată ce am aflat:

– În Germania există linii telefonice deschise special pentru a denunța acele persoane care dețin câini agresivi. În urma apelurilor primite, acești câini sunt ridicați de poliție și eutanasiați.
– Orice câine mai înalt de 40 cm și care are mai mult de 20 kg greutate, însoțit de stăpânul său, trebuie să poarte botniță și să fie ținut în lesă, atunci când se află pe stradă.
– Conform legii, unele rase de Terrier, Pitbull sau alte rase considerate agresive sunt interzise, iar deținătorii de astfel de exemplare riscă amenzi extrem de mari sau închisoarea.
– Câinii a căror rasă nu se afla pe lista celor interzise trebuie să treacă un test prin care să se dovedească neagresivitatea lor. Dacă rezultatul este pozitiv, cainele este sterilizat, dar în cazul în care testul nu este trecut, câinele este eutanasiat.
– După intrarea în vigoare a legii ce vizează câinii agresivi, în multe landuri din Germania au fost eutanasiați mii de câini.
În fiecare an, în Germania, 1-4 persoane sunt omorâte de câinii agresivi. Datorită acestui lucru, legile sunt foarte stricte.
Acestea fiind spuse, poate ar trebui să adoptăm și în România o astfel de lege. Atunci, vom putea rezolva două probleme odată: noi nu vom mai avea câini pe străzi, iar ei nu vor mai fi nevoiți să protesteze.

Sursa

Reclame
Acest articol a fost publicat în Articole, Informatii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s